چایکار چای ایرانی باکیفیت

چایکار تولید کننده بهترین چای سیاه و چای سبز تک خاستگاه ایرانی

چایکار چای ایرانی باکیفیت

چایکار تولید کننده بهترین چای سیاه و چای سبز تک خاستگاه ایرانی

مجموعه چایکار تولید کننده بهترین چای سیاه و چای سبز تک خاستگاه ایرانی , باغات و محصول نهایی کارشناسی شده توسط محقق و پژوهشگر چای ایرانی مسعود اصفهانی

دم آوری چای ایرانی به روش صحیح

سه شنبه, ۲۶ بهمن ۱۴۰۰، ۱۰:۱۳ ق.ظ

دم کردن چای ایرانی به روش درست؟!

وقتی صحبت از دم کردن چای ایرانی میشه، گاهی می‌شنویم که چای ایرانی اون رنگ و طعم دل‌نشین‌رو نداره. در حالیکه این یه تصور اشتباهه. اول اینکه باید بدونیم سلیقه چشایی ما هم مثل هر چیز دیگه تغییر می‌کنه و می‌تونیم اون‌رو به طعم‌های درست و مناسب عادت بدیم و تربیتش کنیم.!

نکته دیگه اینکه چای ایرانی یکی از محصولاتیه که شیوه دم آوری اون می‌تونه خیلی در طعم و عطر و رنگش تاثیر گذار باشه. کافیه که اون رو به شیوه درست دم کنیم تا نه تنها از طعمش لذت ببریم بلکه رنگش هم قابل توجه و مناسب باشه.<

دمای آب مناسب برای دم کردن چای ایرانی ؟
یکی از نکات مهم برای داشتن یک چای دلچسب، دمای آبه. وقتی آب جوش اومد، باید سه چهار دقیقه صبر کنیم تا حرارتش کم بشه و بعد اون‌رو روی چای بریزیم. چون دمای بالای آب، به عطر و طعم چای آسیب می‌زنه و مزه جذاب اون‌رو از بین می‌بره.

 

انتخاب ظرف درست برای دم کردن چای:

مسعود اصفهانی، متخصص چای جمله جالبی داره که میگه همونجوری که نمیشه در قابلمه کوچیک برای پنج نفر برنج درست کرد، در قوری کوچک هم نمیشه برای پنج نفر چای دم کرد. باید حواسمون باشه که اندازه قوری متناسب با مقدار چای باشه. از طرف دیگه قوری‌های چینی و سرامیکی و بعد شیشه‌ای برای دم کردن چای در اولویتن و ظروف فلزی و گلی انتخاب خوبی نیستند.

 

 

برای دم کردن چای از صافی توری استفاده نکنیم:

وقتی از توری یا اصطلاحا تفاله گیر استفاده می‌کنیم، چای‌رو در اون‌ها محبوس کردیم و همین مسئله باعث میشه چای طعم لازم رو آزاد نکنه و به بهترین طعم خودش نرسه. بهتره تفاله‌های چای در آب رها باشند و بعد از پایان دم آوری اون‌هارو جدا کنیم.

 

نسبت درست چای ایرانی:
اندازه مناسب چای ایرانی، برای چای های کارگاهی و دست‌ساز، 2 قاشق غذاخوری پر برای هر نفر (یک لیوان متوسط یعنی 250 تا 300 سی سی) و برای چای کارخانه‌ای یک قاشق بزرگ برای هر نفره. با رعایت این نسبت می‌تونیم کمک کنیم تا چای به بهترین طعم خودش برسه.

 

زمان مناسب:
برای دم کردن چای ایرانی باید تفاله چای رو بعد از 8 تا 10 دقیقه از آب جدا کنید چون چای همچنان به آزادسازی طعم ادامه میده و اگر بیشتر بمونه مزه چای تلخ‌تر میشه (مگر اینکه شما چای تلخ‌تر بپسندین که در این صورت می‌تونین این زمان‌رو بیشتر کنین)
نکته آخر اینکه برای ماندگاری طعم چای، وقتی که بعد از پایان دم کردن، تفاله‌هارو جدا کردید، می‌تونید چای‌رو تا یک ساعت روی حرارت ملایم نگه‌دارید.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۱۱/۲۶
مسعود اصفهانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی